Workshop

– dessert og kager med vægt på sundhed

Der kan være mange grunde til at man ønsker at undgå for meget sukker i sin kost. Måske vil man gerne tabe sig, har problemer med fordøjelsen, eller har for lavt blodsukker og risiko for at få sukkersyge.

Raffineret sukker er ikke et nødvendigt næringsstof for mennesker, og de fleste mennesker vil kunne have stor fornøjelse at undgå at spise sukker i kortere eller længere perioder. Selv om det ikke er et nødvendigt fødemiddel, indgår sukker i utrolig mange af de varer, vi køber til vores husholdning. Specielt slik, is, kiks, kager og drikkevarer. Men også i morgenmadsprodukter, mælkeprodukter og færdigvarer.

Derfor kan det være en stor udfordring at undgå sukker i den daglige kost og at erstatte det med andre mere hensigtsmæssige fødemidler i sin madlavningen.

Men hvis man har lyst til at bruge lidt tid i sit eget køkken, er der masser af muligheder for at lave sukkerfrie lækkerier, der er både er sunde og meget velsmagende.

I denne workshop vil vi se på, hvordan man kan undgå sukker specielt i søde sager, desserter og kager, kiks mm.. Vi vil bl.a. se på, hvordan det naturlige sødemiddel stevia kan anvendes i stedet for sukker.
Mere information om stevia: Klik her!
Vi vil bruge kendte fødevareprodukter på nye måder, men også se på mindre kendte, ”nye” produkter, som kan give spændende muligheder mht. både smag og konsistens.

Der er lagt stor vægt på at bruge sunde og gode råvarer af høj kvalitet.

 

Stevia planten har været anvendt i århunderede af indianerne i Sydamerika som sødemiddel i bl.a. the. Det søde stof i planten også kaldet stevosider indeholder næsten ingen kalorier, påvirker ikke blodsukkeret, giver ikke caries i tænderne og er i dets koncentrerede form ca. 300 gange stærkere ende sukker. ca.

Varrighed: 4 timer

Minimum: 8 personer

Underviser: Per Bach

 

Comments are closed.