Æblekage

( passer til lille tærteform)

2 store æbler
1 dl mandler (eller cashewnødder)
1 dl kokosmel
3 dl fuldkorns speltmel
1 dl gomasio (sesamfrø – fint malet i kaffekværn)
1 ts. stevia (grøn)
1 ss. stødt kanel
1 ss. kokosolie
1 dl havrefløde
3 ss. olivenolie
1 ts. salt
½ ts. hvid stevia
½ dl vand

Kernehuset tages ud af to mellemstore æble, og de skæres i fine både.  Æblebådene blandes i en skål med grøn stevia og kanel.

Mandler og kokosmel sesamfrø males i en kaffekværn og blandes sammen med mel, kokosolie, havrefløde, olivenolie, salt, hvid stevia og vand til en løs dej. Halvdelen af dejen bredes ud i bunden af en smurt for. Heri lægges, de kanelvendte æblebåde. Den resterende halvdel af dejen lægges ovenpå æblerne som et låg.

Bages i 30-40 min minutter ved 200 grader.

 

Comments are closed.